1. marts 2024

Ostens Dag – for første gang

Ostens har her hovedrollen på tallerkenen – fredag 1. marts får den hovedrollen hele dagen. (Foto: Ostens Dag).

– Det er egentlig ret utroligt, men Danmark har ikke en mærkedag for ost. Glæd dig – nu får osten sin helt egen dag!

 

Sådan lyder det fra Camilla Bojsen-Møller, medlem af DMP, ostekommunikatør, journalist og blogger på Ostesnak.dk. Hun har sammen med Anne Vagner og Flemming Bitsch Jensen fra full-servicereklamebureauet Wonderfuel taget initiativet til Ostens Dag fredag 1. marts – og fremover bliver det den første fredag i marts.
 
Folkefest over hele landet
Camilla Bojsen-Møller lægger op til at det skal være en folkefest over hele landet – og undrer sig over, at der aldrig har været en dag der fejrer osten i landbrugslandet Danmark, hvor vi spiser megen ost.

 

– Ostens Dag bliver en god anledning for alle osteelskere til at smage en ny ost, smage ost på en ny måde eller blot samles omkring god ost. Vi inviterer alle, der fremstiller ost, sælger ost, serverer ost eller på anden vis arbejder med ost, til at støtte op om Ostens Dag til glæde for de mange osteelskere i Danmark, siger hun.
 
Alle fremstød er velkomne
Alle interesserede kan melde sig, og intet fremstød for osten er for stort eller lille: osteservering, en speciel ost på menuen, dele smagsprøver ud, sælge en særlig ostepakke, lave en ostesmagning, afholde en konkurrence etc.

 

En lang række aktører fra mejerier til detailbutikker deltager som samarbejdspartnere, så der allerede første gang er sikkerhed for at komme bredt ud i hele landet.
 
Kontakt Camilla Bojsen-Møller.
 
Læs mere om Ostens Dag.
 

Erling Madsen 26. januar 2024