10.september: Kom med på markvandring på Stevns

Klippingegård
Øverst tv. gårdejer William Perch-Nielsen, nederst th. kok Scott Chancellor – de er klar til at byde DMP’s medlemmer velkommen til markvandring og middag. (Foto: Anette Eckmann).

»Markvandring og social summer dining« er overskriften på DMP’s septemberbesøg på Klippingegård på Stevns.
 
– Vi skal på markvandring i solnedgangen, mens vi hører om Stevns jord – og ikke mindst får et nyt perspektiv på landbruget, fortæller DMP’s eventchef Anette Eckmann.
 
Aftensmaden spises i marken eller i drivhuset, hvis vejret driller. Maden står den australske kok og nu også landmand på Klippingegård, Scott Chancellor, for.
 
– Han har erfaring fra bl.a. gourmetrestauranterne Relæ og Amass. Vi skal opleve Scotts grønne sigte og hans hang til naturvin, en kombination han har taget med sig til Stevns. Han har styr på markens afgrøder, hvor han gennem måneder har puslet om grøntsagerne, der havner på aftenens Social Summer Dining bord, siger Anette Eckmann.
 
Har gentænkt gådens afgrøder
Klippingegård er en 4. generationsgård på Stevns, hvor landmand William Perch-Nielsen dyrker kvalitetsgrøntsager – fortrinsvis til kunder i København, såsom Amator i Nordre Frihavnsgade. 
 
Efter at have overtaget gården i en ung alder begyndte han at gentænke gårdens afgrøder. Gennem årene har han fortsat arbejdet mod ikke bare at dyrke nogle af sæsonens mest kendte afgrøder. Han dyrker nye kartofler, jordbær, asparges og en masse forskellige typer kål til de kolde måneder, men samtidig holder han fast i de mere glemte sorter for fortsat at undersøge, hvad der vokser bedst i det unikke, kystnære klima her på Stevns.
 
– Tilgangen gennem årene blandet med mange års erfaring med gårdens eget lille klima har ført til et stadig mindre behov for de konventionelle landbrugsteknikker og input, hvilket gør det muligt at tage gården tilbage til en mere naturlig tilgang til det at dyrke grøntsager., siger Anette Eckmann.
 
Programmet
Ankomst kl. 17-17.30.
Velkomst klokken 17.30-18 ved kok Scott Chancellor, The Patch Kitchen, farmer og content creator.
Forret klokken 18-19.
Markvandring med landmand William Perch-Nielsen & høst din egen grønne gave.
Hovedret klokken 19-20.
Lidt sødt klokken 20-20.30.
 
Sådan finder du vej
Tog: Tag toget fra København H til Køge Station.
Bus: Skift til bus 251 i Køge, og stå af ved stoppestedet tæt på Klippingegård (spørg evt. chaufføren). Turen tager ca. 30 minutter fra Køge.
Bil: Kør fra København mod Køge, og følg derefter skiltene mod Rødvig. Klippingegård ligger langs vejen. Ruten er ca. 60 km og tager omkring 1 time og 15 minutter. 
Læs mere om Klippingegård hér: https://www.klippingegaard.dk.

 
Onsdag 10. september klokken 17-20.30
Klippingegård
Bjælkerupvej 165,
4672 Klippinge.
Minimum 10 deltagere – maksimum 20. Ved 20 er der plads til 5 gæster.
Pris for 3 retter, 1 glas vin, kaffe/te og lidt sødt 260 kroner. Gæster 360 kroner.  Du får en grøn gave med hjem.
 
Sidste frist for tilmelding mandag 1. september.

Erling Madsen, juni 2025