9.-11. juni 2023

Det Fynske Dyrskue

Det Fynske Dyrskue udvides i år med en kokkekonkurrence med fokus på grøn omstilling og lavt energiforbrug til tilberedningen. (Foto: Det Fynske Dyrskue).

En kokkekonkurrence er én af nyhederne, når Det Fynske Dyrskue sætter maden i fokus.
– Det Fynske Dyrskue er er et vindue med 50.000 besøgende, hvor vi har muligheden for at formidle kendskabet til og viden om fynske fødevarer. Samtidig viser vi, at landbruget også er klar til at byde ind og bidrage til den grønne omstilling, som alle taler om, hvor kød skal være en mindre del af vores kost og hvor alternative fødekilder, som landbruget også er leverandør af, kan indgå i et dagligt måltid, siger dyrskuechef Anita Christoffersen i en pressemeddelelse.

Fynske fødevarer og øl skal indgå

Den nye konkurrence har fået navnet Schøitz Prisen efter grundlæggeren af bryggeriet Albani, og ideen er, at topkokke skal dyste med fynske fødevarer og lade øl indgå i maden, der skal have et grønt tilsnit. 

Der er ekstra point til kokkene for at bruge hjemmedyrkede ingredienser eller ting, der er plukket i naturen, ligesom lavt energiforbrug belønnes:


– Det er således ikke konkurrencemad, kokkene skal præstere, men rett er, som forbrugeren selv kan tilberede hjemme i eget køkken, og som kan bliev en del af af deres madkultur, siger DMP’s formand Povl Lønberg, som står for konkurrencen.

Konkurrencen forgår søndag 11. juni og DMP arbejder på at lave et arrangement i forbindelse med dyrskuet, som er Danmark ældste med en historie tilbage til 1882.