26. september 2023

Prøv vanilje i det salte køkken

Vaniljeblomsten - DMP gør dig klogere på vaniljes mange muligheder.
Bogen
Mette Ravns bog om Vanilje kan du købe sammen med vaniljestænger fra Tanzania.

Sig ordet vanilje: Og de fleste vil straks tænke i desserter og det søde køkken. Men hvorfor ikke bruge vanilje i det salte køkken?

Hvordan dét foregår, giver DMP dig nu mulighed for selv at prøve kræfter med tirsdag 26. september klokken 17-20.30 i køkkenet hos Københavns professionshøjskole.
Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København K.
 
Vanilje Masterclass
2 af DMP’s medlemmer står bag dette unikke arrangement: Mette Ravn og Birgitte Kampmann.
 
Mette Ravn Vanilje har specialiseret sig i import af vanilje fra Afrika og Birgitte Kampmann er kok – så deltagerne, der selv skal i køkkenet, er i særdeles gode hænder.
 
Mette Ravn vil fortælle om vaniljefarmen i Tanzania, om produktion, kvalitet, opbevaring m.m. og medbringer forskellige typer vanilje, til at arbejde med i køkkenet.
 
Giv hverdagen et pift vanilje
Mette Ravn og Birgitte Kampmann giver en introduktion til middagen – og der er også mulighed for at stille spørgsmål. Deltagerne deles i hold, som hver får en kulinarisk vaniljeudfordring/opskrift og bagefter smages på de andre holds bud:
 
– Jeg vil gerne tage luksusvaren vanilje ned i øjenhøjde og løfte hverdagen med et pift vanilje. Alt sammen med gode sæsonråvarer, fortæller Birgitte Kampmann.
 
I det salte køkken har hun derfor udvalgt disse retter:
 
·      Fransk Bressehøne med friske figner, portvin og vanilje og sæsongrønt med en vaniljedressing.
·      Rå-marineret kammuslinger med vanilje – vanilje salt.
·      Tomatsalat fra bogen – den består af syltede grønne tomater og friske tomater.
·      Kartoffelmos med vanilje.
 
Alle disse oplevelser for 240 kroner
Alle disse oplevelser får du får 240 kroner – og så er der endda ét glas vin med i prisen. Og mulighed for at købe mere. Gæster kan komme med for 300 kroner. Sidste frist for tilmelding er fredag 22. september.
Tilmelding hér.

 

Et godt tilbud

I tilgift har Mette Ravn gode tilbud på vaniljestænger, og hun sælger sin »Bogen om vanilje« plus 1 vaniljestang for 200 kroner (normalpris 320 kroner).