17.-19. marts 2024

Foodexpo for 10. gang

22.000 lagde vejen forbi Foodexpo i 2022. (Foto: Tony Brøchner/MCH).

Marts byder på et jubilæum i Messecenter Herning, MCH: den 10. udgave af Foodexpo på 20 år.

Projektleder Carina Høgsted Kirkegaard fortæller, at jubilæet blandt andet markeres med velkomstdrinks ved indgangene, jubilæumsromkugler, jubilæumsmiddag for udstillerne og en tidslinje med højdepunkter fra hvert år.

3 nyheder 
Og der kommer 3 nyheder til: Outdoor og Butikstorvet. Førstnævnte fokuserer på udeliv og udendørsservering, sidstnævnte beskæftiger sig med detailhandlen, og som en helt tredje nyhed byder messen desuden på et modeshow med arbejdsbeklædning.

MCH uddyber i en pressemeddelelse: Det nye Outdoor-område ser nærmere på, hvordan udendørsarealer kan anvendes, og hvordan der skabes oplevelser i såvel naturen som under åben himmel generelt – her vil være fokus på alt lige fra meditation til te-ceremonier.
Butikstorvet vil blandt andet have boder, spisested, workshops, foredragsscene samt konkurrencer.

Hele branchen dækkes i 10 haller
Jubilæumsudgaven af Foodexpo breder sig over 10 haller og beskæftiger sig med alle aspekter af fødevarebranchen – fra gastronomi og specialiteter til vin og spiritus, fra møbler og interiør til køkken og borddækning, fra kaffeautomater og tekstiler til IT og betalingssystemer og fra startups til foodservice og detailhandel. 

Populære fagkonkurrencer
Foodexpo er Nordens største fødevaremesse med 550 udstillere og i 2022 lagde 22.000 fagfolk vejen forbi.
Der er desuden +100 arrangementer undervejs; bl.a.  foredrag, debatter, workshop og populære og de visuelle fagkonkurrencer Danmarks Bedste Kok (søndag), Danmarks Bedste Tjener (søndag), Danmarks Bedste Konditor (søndag), Danmarks Bedste Bager (mandag) og Danmarks Bedste Romkugle (tirsdag), samt foredrag og workshop

Grøn omstilling i fokus
Derudover er den grønne omstilling central på messen: Marken, Grovkøkkenet, Gårdhaven og Gårdspladsen. Det er navnene på de 4 aktivitetsområder i Naturens Spisekammer-hallen, der har til formål at gøre Foodexpos mange tusinde besøgende klogere på bæredygtighed i fødevarebranchen.

Grovkøkkenet, der ud fra en jord til bord-tankegang formidler køkkenfaglige og praktiske budskaber, danner desuden rammen om en workshop ved københavnske Rub & Stub, som tilbyder undervisning, kurser og events inden for mad, bæredygtighed og reduktion af madspild.

Gårdhaven er spisestedet, som med hvide sejl over bordene sætter en stemning, som befandt man sig i netop en gårdhave. Restaurant Moment, der er beliggende på Djursland og har en grøn Michelin-stjerne for stedets indsats i forhold til bæredygtighed, har kreeret en ret til Gårdhaven, der helt i hallen og restaurantens ånd er plantebaseret.

Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts. Læs mere på foodexpo.dk, hvor branchen også nu kan rekvirere billetter.


Korrektion til bustur      

DMP har i den lukkede Facebook-gruppe spurgt medlemmerne om interesse i at komme gratis med bus til Foodexpo. Det viser sig, at der var sket en kommunikationsfejl idet busturen ikke var gratis,


Erling Madsen, 5. december 2023 – opdateret 26. januar 2024 med uddybning af Naturens Spisekammer og busturen.