Om Danske Madpublicister - DMP

DMP er til for medlemmerne

Bestyrelsen har nogle elementer, som er omdrejningspunktet i alle aktiviteter:

  • Vi skal åbne døre for medlemmerne
  • Vi skal styrke medlemmernes netværk
  • Vi skal styrke medlemmerne job- og forretningsmuligheder
  • Vi skal samarbejde bredt inden for den gastronomiske verden

 
Foreningen har siden 1989 udgjort et stærkt, fagligt netværk, som bl.a. udbyder en række tilbud i årets løb: smagninger, virksomhedsbesøg, restaurantbesøg, seminarer og workshop. Traditionelt har det været fysiske arrangementer, men en række webbaserede vil stille og roligt dukke op.

Arbejdet med at styrke aktiviteterne til gavn for medlemmerne er der sat yderligere fokus på i 2022, hvor vi støt og roligt har udvidet udbuddet – og tempoet bliver bestemt ikke sat ned!

Denne relancerede hjemmeside er også udsprunget af, at DMP gerne vil markere sig som en vigtig og vægtig aktør på det gastronomiske område. Og vi har planlagt en fortsat udvikling af siden, så den bliver det naturlige sted at søge efter oplysninger inden for gastronomi.

Januar 2023

Hjemmebag

FAQ: Ofte stillede spørgsmål om Danske Madpublicister

Bestyrelsen

DMP’s bestyrelse består p.t. af 10 medlemmer, som du kan møde hér.

Besøgsture

DMP arrangerer regionale besøg hos leverandører, landmænd og producenter fra tid til anden, og detaljer vil blive rundsendt via nyhedsbrevet. Pladserne er ofte begrænsede og tildeles efter først-til-mølle-princippet. Der er normalt et gebyr for arrangementer til dækning af omkostninger; og typisk giver DMP et tilskud, så deltagerbetalingen holdes nede.

Danske Madpublicister

Foreningen har siden 1989 udgjort et stærkt, fagligt netværk, som bl.a. udbyder en række tilbud i årets løb: smagninger, virksomhedsbesøg, restaurantbesøg, seminarer og workshop.

Den røde tråd er at åbne døre, styre netværk, give viden, styrke medlemmernes job- og forretningsmuligheder samt samarbejde bredt i den gastronomiske verden.

Events

Løbende hen over året tilbyder DMP events, som har dét til fælles, at de åbner døre, der giver medlemmerne ny indsigt samtidig med at netværkes styrkes. De annonceres i nyhedsbrevet.

Facebook

Medlemsskabet giver adgang til lukket Facebook-gruppe, men fra januar 2023 er denne hjemmeside DMP’s primære kommunikationskilde suppleret med nyhedsbrevet.

Facebook-gruppen vil fremover bl.a. blive brugt til at bringe DMP’s Instagram-opslag, og der vil i en overgangsperiode være mulighed for at medlemmerne kan betale kontingent og arrangementer, spørge, kommentere og efterlyse.

Link til Facebook-gruppen.

Generalforsamling

Ligger normalt i januar – og fra 2023 er generalforsamlingen suppleret med en nytårskur: Dvs. at deltagerne typisk møder en producent eller restauratør, der fortæller om sin verden. Det er også en god anledning til at ønske hinanden godt nytår.

Da generalforsamlingen som udgangspunkt placeres på et spisested, følger der også en middag efter generalforsamlingen.

Generalforsamlingen indkaldes der til via nyhedsbrevet.

Hjemmeside

Denne udgave af hjemmesiden er relanceret i januar 2023, og den vil løbende blive udvidet med endnu mere spændende indhold.

Intentionen er, at du her skal kunne finde en masse information om den kulinariske verden, ligesom det er et redskab til at profilere DMP som en vigtig og vægt spiller og samarbejdspartner.

Inco-kort

Alle medlemmer kan ved henvendelse til sekretæren () bestille et kort, der giver adgang til at handle i INCO’s butikker i København, Glostrup og Aarhus.

Instagram

DMP har en åben Instagram-konto, som primært bruges til at lægge billeder op fra arrangementer – og opslagene bringes også i den lukkede Facebook-gruppe, som kun er for medlemmer.

Link til Instagram

Kontingent

Kontingentet fastsættes af generalforsamlingen og skal betales i marts via MobilePay eller bankoverførsel – du vil i nyhedsbreve blive adviseret om at du skal betale.

Medlemmer

Har du brug for hjælp med PR, fotostyling, opskrifter, relancering af kantinen etc. etc. så tjek mulighederne på siden Find et medlem, der kort beskriver hvilke specialer, det enkelte medlem har.

Du vil blive overrasket over, hvor mange områder, du kan få hjælp til!

Medlemskort

DMP udsteder et medlemskort, som koster et beskedent gebyr årligt. Det giver erfaringsmæssigt adgang til en række etablissementer i Danmark og udlandet.

Kortet bestiller du i forbindelse med kontingentbetalingen.

Medlemskab

Arbejder du professionelt med kommunikation omkring mad, ernæring, opskrifter og fødevarer, så kan du blive medlem af DMP.

Blandt fordelene er, at DMP åbner døre for medlemmerne, øger deres viden og styrker netværket.

Du kan også få et medlemskort, der erfaringsmæssigt giver adgang til en række etablissementer i Danmark og udlandet. Ligesom du kan få kort til at handle i INCO.

Hvis du vil ansøge om medlemskab, så send et par ord om, hvem du er og hvad det er for en madformidling, du arbejder med til sekretæren ( ).

Nyhedsbrev

DMP’s nyhedsbrev er en ny ting fra januar 2023, og nyhedsbrevet udsendes som udgangspunkt én gang om måneden – men i øvrigt efter behov.

Nyhedsbrevets artikler ligger også på hjemmesiden, og der vil også være nyheder, som du kan finde uddybende materiale om på hjemmesiden.

Nyhedsbrevene ligger også på hjemmesidens arkiv.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet og det er ikke forbeholdt medlemmer. Er du interesseret i at modtage det, så kan du tilmelde dig nederst på siden.

NB: Vi gør, hvad vi kan, for at nyhedsbrevet når frem uden at blive fanget i spamfiltre – men skulle du savne nyhedsbrevet, så tjek dit spam- eller junkfilter og sæt afsenderen som en sikker afsender.

Rejser

Lejlighedsvis modtager DMP tilbud om, at medlemmer kan deltage i tredjepartsrejser, både i Danmark og i udlandet. Det vil også være muligt for DMP selv at arrangere rejser.
Begge muligheder vil i givet fald typisk blive annonceret i nyhedsbrevet.

Samarbejdspartnere

DMP ser det som en stor styrke at samarbejde på tværs af den gastronomiske verden, og vi arbejder hele tiden på at styrke samarbejdet.

Erfaringen er, at vi på den måde dels kan give medlemmerne flere tilbud og dels kan bruge medlemmernes store erfaring i form af eksempelvis indlæg, debatter etc.

Du kan se listen over samarbejdspartnere.

Sponsorer

DMP arbejder med kommercielle sponsorer i forbindelse med arrangementer.

Og repræsenterer du en virksomhed med en idé til et arrangement, så er du altid velkommen til uforpligtende at kontakte formanden ( ).

Udenlandske kontakter

DMP har kontakt til tilsvarende foreninger i andre lande, og det er meget vel et område, som kan blive uddybet.

YouTube

DMP har en YouTube-kanal, og vi arbejder på at udbygge videooptagelser fra arrangementer.
 

DMP’s samarbejdspartnere

Danske Madpublicister ser en enorm styrke i at samarbejde med alle andre, som har en professionel indgang til fødevarer/gastronomi bredt. Og vi arbejder på at udvide og udvikle samarbejderne til gavn for medlemmerne.

Den røde tråd for alle arrangementer er, at de skal åbne døre for medlemmerne og styrke netværket.

Vore samarbejdspartnere:

Danske Madanmeldere

Danske Rejsejournalister

Det Danske Gastronomiske Akademi

Fonden Dansk Gastronomi

Formland/Messecenter Herning

Hotel- og Restaurantskolen

Økologisk Landsforening

Madens Folkemøde

Madland

Slow Food Danmark

Sol over Gudhjem

Smagens Dag

Det danske østersakademi

 

Januar 2023

Samarbejde åbner døre for medlemmerne af DMP og styrker netværket: Her har foreningen i samarbejde med Sol over Gudhjem og Landbrug & Fødevarer i 2022 arrangeret en rundtur til producenter af chokolade, øl, grøntsager og Dragsholm Slot, hvor køkkenchef Jeppe Foldager hér viser rundt i den nye vinmark på skråningen af den gamle voldgrav. (Foto: Erling Madsen)