Event-dagbogen

Liva Stokkebye og Anton Kragh Frandsen, Restaurant Lyst i Vejle blev vindere af kokkedysten Schiøtz Prisen 2024 på Det Fynske Dyrskue.
Charcuteri og pasta med fermenteret og røget svinepølse var på menuen, da DMP lavede et SOS-event hos Michael Muset og Butcheria.
Gastronomisk Loppetorv foran Restaurant Lumskebugten er en populær begivenhed, som i 2024 blev holdt for 8. gang.
Der er masser af trusler og muligheder i foodservice - Landbrug & Fødevarer tog fat i emnet på et seminar på Svinkløv Badehotel.
Kreative Prisen gik til kagen Scrat, der er inspireret af efteråret, og indeholdt smag af pærer, ingefær, chokolade og brunet smør. Formen vakte opsigt, da den var formet som et agern. Bag den står bagersvend Pernille Holm Andersen fra Kvickly i Kalundborg.
En forlystelsespark og økologi! Dét lyder ikke som en gangbar kombination. Men den er god nok – og Ole Roed fra Fårup Sommerland fik mandag 18. marts Årets Økopris fra Økologisk Landsforening.
Og hér er bogen et godt værktøj: Et miks af nyttig baggrundsviden, opskrifter og forslag til eksperimenter i køkkenet. Den er også et godt opslagsværk med inddelinger i kapitlerne smag, mundfølelse, fond og sauce, grønt, frugt, æg og mælk, ost, fisk, skaldyr og tang, kød, brød og bagværk, dessert samt drikkevarer. Desuden er der ordforklaringer. Foto og tegninger er også særdeles illustrative og i høj kvalitet. Bæredygtighed, maksimal udnyttelse af råvarerne og god råvarekvalitet er andre emner i bogen, som dermed følger tidsånden. Bogen er et supergodt, inspirerende og ajourført værktøj til alle, som arbejder med mad.
DMP besøgte Restaurant Herkomst med en fremragende køkken og flot vinudvalg.
DMP besøgte Restaurant Herkomst med en fremragende køkken og flot vinudvalg.
DMP besøgte Ismageriet i Kødbyen: 500 m2 retroindrettet butik med produktion og lager bagved. Kombination af kvalitetsråvarer, løbende produktion gennem dagen og et servicemindet personale er noget af grunden til succesen.