24. juni 2020

Rabarbergaarden: holistisk landbrug og restaurant

Rabarbergården Eckmann Studio A Table Story (32 Of 37)
Rabarbergaarden

Oh! Dette arrangement, som Eckmann Studio arrangerede for DMP, var et come-back: Efter coronanedlukning var det nu atter muligt at mødes igen.

20 deltagere mødtes på Rabarbergaarden ved Vejby i Nordsjælland, hvor Louise og Thomas Køster driver et holistisk landbrug, med restaurant, landhandel, planteskole, skolehaver og formidling.

Anette Eckmann bød velkommen og Louise Køster fortalte om gården, hvor målet er at være selvforsynende med foder til landbrugets dyr, råvarer til restaurantens køkken og landhandlens hylder. Målet er ligeledes at sikre en bæredygtig produktion og økonomi i virksomheden.

Holisme

Gennem et no-waste system ses alle dele af gårdens produktion som ressourcer, der kan være et aktiv i gårdens drift. Lige fra restplanter, der bliver til dyrefoder eller kompost, til kaffegrums fra espressomaskinen, der kan fungere som jordforbedring.

A Table Story havde dækket det smukke bord, med vilde havebuketter i gårdens orangeri. A Table Story udlejer eksklusivt, nøje kurateret service, og hjælper med at skabe smukke rammer, i form af ekstravagante blomsterkunst, så kunden kan bygge minder.

Det skete med dette udgangspunkt: »Vi ved at bordet samler, og at minder skabes sammen med mennesker. Vi skaber bordet, så gæsterne kan nyde gode samtaler, nærvær og de oplevelser, der bliver til højdepunkter, som varer livet ud«.

Borddækningen tog udgangspunkt i Rabarbergaarden, der har fokus på den aktuelle sæson, på autencitet, nærvær og fra jord-til-bord-princippet.

Der indgik eksempelvis kvalitetsprodukter som vores håndlavede keramik fra KHWürtz og mundblæste Holmegaard-glas.

Servietten ved hver plads er lavet af økologisk hør og sterainlysene håndlavede i lokalområdet hos de dygtige damer fra Kastanielys.

Blomsterne på bordene hentede vi samme morgen hos en af Danmarks dygtige leverandører af økologiske blomster: Vilde Violer.

Plantekunst

Efter middagen var vi inviteret til et åbent hus-arrangement i Holløse hos designer og plantekunstner Pernille Folcarelli, som bød velkommen med hjemmelavet hyldeblomst drink. Hun fortalte om hvordan hun går ud i naturen eller i sin egen have og plukker urter, blomster, planter eller grene til sine tryk.

Metoden hedder Monotopi og hun have ophængt kunstværker i sit drivhus blandt frodige planter. Der var mulighed for at handle med rabat og vi fik alle en gave med hjem. 

Det var lykkedes at lave en aftale med Signe Wenneberg, der ligeledes bor i Holløse. Medlemmerne kunne før eventet handle Botanisk Gin med rabat, og afhente de bestilte varer hos Signe.

Rabarbergaarden
Rabarbergården Eckmann Studio A Table Story (36 Of 37)
Rabarbergaarden
Rabarbergaarden
Rabarbergården Eckmann Studio A Table Story (33 Of 37)
Rabarbergaarden