11.-12. marts: Madværkstedet med konkurrencer og sundhed
Med kokken Sebastian Holberg Svendsgaards januarsølv i Bocuse d’Or, så er det værd at titte frem mod næste uofficielle VM for kokke i Lyon 2027.
Et kik på danske kokketalenter bliver der mulighed for på fødevaremessen Madværkstedet tirsdag-onsdag 11.-12. marts: Hér kåres Årets Kok.
Der er gratis adgang og som medlem af DMP får du også kaffe og kage med:
– Vi har sørget for, at der ligger en billet til dig i informationen ved indgangen til messen. Her finder du også en voucher til kaffe og kage, som du kan bruge hos Lagkagehuset i oplevelseszonen Brød & Kager, fortæller projektkoordinator Tina Hauris Slebsager.
Hele branchen samles
Det er brancheorganisationen HORESTA, som sammen med fagforbundet 3F står bag konkurrencen. Og uddannelses- og projektchef i HORESTA Pia Svane fortæller:
– Madværkstedet er en naturlig arena for konkurrencen, fordi messen samler hele
branchen under ét tag. Her mødes både leverandører, restauratører, kokke og tjenere,
og det skaber et unikt miljø for at fejre de fremmeste talenter inden for gastronomi og
service.
Hun lover også »en intens, inspirerende og spændende oplevelse ind i
gastronomiens verden.«
– Publikum kan opleve finalisternes talent og dedikation, mens den udspiller sig og samtidig få indsigt i de nyeste trends og teknikker inden for gastronomi og service, siger Pia Svane.
Sidste år – hvor dysten fandt sted på Foodexpo i MCH i Herning blev det dobbeltsejr til Restaurant TreeTop i Vejle, idet Bjarke Jeppesen vandt Årets Kok og Andreas Kobs Lauersen blev Årets Tjener.
Finalisterne til Årets Kok
Cille Bunk Pedersen, Bistro Boheme.
Daniel Alexander Petersen, HimmerLand Resort/HimmerRiget.
Kristoffer Madsen, Molskroen.
Magnus Brandenburg Carlsen, Alchemist.
Sophia Antorini, Restaurant Domæne.
Tommy Jespersen, Gastroca & Holckenhavn Slot.
Finalisterne til Årets Tjener
Emil Pandrup, Restaurant Calma.
Henrik Lindegaard, Hotel Frederiksminde.
Kim Holmsgaard Toft Ussing, Restaurant Raalingen.
Kristine Slott Olsen, Restaurant Calma.
Lena Hahn Atzen, Restaurant Treetop.
Marc Thejl Hansen, Ti Trin Ned.
Mød 2 DMP-medlemmer
Årets Tema er sundhed, som bl.a. udmøntes i nyheden Sundhedsscenen. Den indgår som et eventområde sammen med Planteriget, Nørderiet, Baren, Showkøkkenet og Fagkonkurrencer.
Du kan bl.a. møde et par DMP-medlemmer:
Ernæringsekspert Puk Maia Holm-Søndergaard fra Landbrug & Fødevarer er i Showkøkkenet sammen med kok og iværksætter Christian Bøjlund. Under overskriften »Når skinke møder linse opstår kødfaktor« viser de, hvordan et grønt måltid med en smule grisekød giver et sundt og velsmagende måltid.
De er i køkkenet tirsdag 11. marts klokken 10-10.45.
Kok og marketingchef Lisbeth Hjertebjerg fra Valsømøllen laver en workshop med kok Mads Herskind fra Rebælg med titlen »Havreris – sundhed, smag og bæredygtighed«.
Her demonstrerer de, hvordan det nye produkt bæredygtige havreris kan bruges i stedet for traditionelle ris i retter, der både smager godt og er bæredygtige.
Det sker onsdag 12. marts klokken 11-11.30.-
Bag messen Madværkstedet står MLDK Mærkevareleverandørerne og MCH.
Stedet er Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5a, 2450 København SV.
Og der plejer at være kamp om de relativ få p-pladser!
Læs mere hér.
Erling Madsen, januar 2025