12. maj: Masterclass med gris på restaurant Alouette

Alouette9
Årets Ret med Gris 2024 med HindsholmGrisen som vigtig ingrediens får du til frokost. (Foto: Landbrug & Fødevarer).

Varslet er kort med oplevelsen stor: DMP’s medlemmer får en gratis invitation til masterclass på Michelin-restauranten Alouette i København.

Det sker mandag 12. maj med Landbrug & Fødevarer som sætter fokus på gris: – Arrangementet byder på inspirerende oplæg, netværk på tværs af fagligheder, muligheder for samarbejde – og ikke mindst en særlig frokost, fra Nick Curtin og Alouette-holdet – hvor vi bl.a. smager vinderretten fra Årets Ret med Gris 2024, fortæller chefkonsulent Puk Maia Holm-Søndergaard.
 
Kødets rolle på tallerkenen
Landbrug & Fødevarer har over de sidste 3 år skabt en tradition med at samle madkommunikatører, publicister og skribenter med fagfolk fra restaurations-, kantine- og hotelbranchen til en årlig masterclass:

– Jer, der til dagligt har ansvaret for både smag, signalværdi og formidling over for forbrugere og gæster med stadig større forventninger. Kød fylder måske mindre på tallerkenen, men mere i samtalen – og netop derfor sætter vi i år fokus på, hvordan vi som formidlere kan arbejde strategisk og reflekteret med kødets rolle på tallerkenerne, siger Puk Maia Holm-Søndergaard.

Og hun spørger – og lover samtidig et svar under denne masterclass:
– Hvordan skaber vi værdi og gennemsigtighed, når bæredygtighed skal tænkes ind i måltidet, og hvor forbrugere og gæster siger ét, men måske vælger noget andet?

Vidensdeling, dialog og reflektion
Når der sættes fokus på grisen, så hænger det sammen med, at det fortsat er danskernes favoritkød og også er populær hos mange kokke.

Dagen er dedikeret til vidensdeling, åben dialog og fælles refleksion om:
· Kødets fremtidige rolle i gastronomien
· Kommunikation og forventningsafstemning med forbrugere og gæster
· Muligheder og dilemmaer i grønnere, næringsdækkende og mere bæredygtige måltider
· Erfaringer fra praksis og perspektiver fra hele værdikæden.
 
Du kan bl.a. møde kokkene fra Alouette og Poul Lang Nielsen, der er indehaver af HindsholmGrisen, der indgår i Årets Ret med Gris 20024, som, du får lov at indtage.

Ph.d. Brandi S. Morris fra Aarhus Universitet er også på listen, hvor hendes indlæg har overskriften »Kommunikation og storytelling«.
Hun leder også en dialog-workshop: »Fremtidens kød: Værdiskabelse og kvalitet?«
 
Masterclass mandag 12. maj klokken 9.30-16.
Alouette
Kronprinsessegade 8,
1306 København K.
NB: Begrænset antal pladser og kommunikerende madpublicister har fortrinsret – tilmelding hér.

Brandi S. Morris fra Aarhus Universitet – bidrager med et indlæg og leder en dialog-workshop. (Foto: Erling Madsen).
Alouette Kok
Nick Curtin og Alouettes kokke sørger for frokosten. (Foto: Landbrug & Fødevarer).
Tore Jørgensen Grundlægger Af Herslev Bryghus. Økologisk Gårdbryggeri.
Kakaobønner