2. oktober 2024

Rundtur med det økologiske kvæg i Carlsberg Byen

 »En tur i Carlsberg Byen med inspiration og smagsoplevelser« lover Økologisk Landsforening om arrangementet »Det økologiske kvæg«; et arrangement laver for DMP’s medlemmer.
 
Det foregår onsdag 2. oktober kl. 13-18 – og du får masser af inspiration undervejs med DMP-medlem og markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, som guide.
 
Stop 1: Aamanns Genbo
Køkkenchef Rune Eliasson serverer en nyfortolkning af smørrebrød med øko-okse og en mere klassisk version.
DMP’s næstformand, madhistoriker Bettina Buhl fortæller om oksekødets rolle i madlavning gennem tiderne.
 
Stop 2: Arla/Winge Hus
Landbrugspolitisk seniorrådgiver Rikke Lundsgård fra Danmarks Naturfredningsforening taler om »øko-koen er markens helt« og fortæller om, hvordan kvæg på græs giver mere liv over og under jorden.
Britta Surland, DMP-medlem og head of food inspiration hos Arla guider deltagerne gennem smagsprøver på økologiske oste.
Chefkonsulent Helle Bossen, Økologisk Landsforening, giver et indblik i hvilke udskæringer, der sælger, og hvem det er der køber økologisk oksekød.
Det følger Andreas Taus Nielsen op: Han er fra Claevers Meat Market i Torvehallerne, og giver et indblik i økologiske kødkvaliteter og -udskæringer.
»Kan man producere klimavenligt øksekød?« er titlen på indlægget fra forperson Michael Kjerkegaard fra Økologisk Landsforening. Han fortæller hvordan et landbrug med økologisk kvæg kan være regenerativt.
 
Stop 3: Restaurant Dolores
Råvarerne skal være fantastiske! lyder køkkenets dogme – og dét kan du opleve i dagens sidstes servering med øko-okse.
Trine Krebs, der er grøn chef i Food Organisation of Denmark, slutter af med at fortælle om, hvorfor vi skal elske det økologiske kvæg.
 
Denne event er støttet af Kvægafgiftsfonden.
 
Du tilmelder dig til Økologisk Landsforening hér.