23. maj 2024

Med DMP i spisebutikken Butcheria

Museth
Michael Museth har en passion for slagterfaget og for charcuteri. Han vil fortælle om produkterne og om håndværket. Et håndværk som er ved at dø ud verden over fordi industriens fokus på indtjening og effektivitet tvinger leverandører til at gå på kompromis med kvaliteten.
Kød

Så er DMP klar med endnu et tilbud til medlemmerne: Et SOS-arrangement (Spis Og Snak) hos Michael Museth i spisebutikken Butcheria på Amager torsdag 23. maj kl. 17.30-19.30.

– Michael Museth/Butcheria har inviteret os til at komme forbi og nyde godt af hans passion for slagterfaget og for charcuteri. Han vil vise os rundt, fortælle og forklare. Vi skal også høre om Nduja, den nye »kød«-smag på de trendy cafeer og pizzasteder. Nduja er en intenst krydret, smørbar svine-pølse-pasta fra Calabrien og vi skal smage på trenden, fortæller Anette Eckmann, som bestyrer DMP’s events.
Michael Museth sørger for aftenens delikate serveringer.
 
Smag på den levende butik
30. november 2023 slog Folkets Madhus og den traditionspionerende slagter Michael Museth dørene op til en såkaldt spisebutik, The Butcheria; en levende butik du som medlem af DMP er inviteret til at smage på.

Michael Museth vil fortælle om slagterfaget, der er ved at uddø i Danmark og i resten af verden. Industri og øget fokus på indtjening og effektivitet presser både håndværker og leverandør til at gå på kompromis med kvaliteten, med tiden og i sidste ende med forbrugeren.
 
Butik med håndværksprodukter
Hver dag fylder Butcheria kølemontrerne op med Michael Museths egne slagterprodukter forarbejdet efter glemte traditioner og umage håndværk med fokus på forædling af råvarer. Typisk fra de udskæringer der ikkegår som varmt brød i supermarkedets køledisk.

På hylderne finder man ikke hyldevarer. Michael Museth har i stedet flyttet sit eget lager ind på butikkens hylder, så vi kan købe de råvarer og produkter han selv bruger i resten af Folkets Madhus. Alt sammen særligt udvalgte produkter fra leverandører Michael sMuseth kender og som deler samme omhu for de gode råvarer.

Fra baren kan de besøgende kunder bestille fra det kompromisløse charcuterikort med udelukkende egne produkter forædlet i hjemmebyggede røgovne og lufttørret i modnebunker. Der er også daglige tavleretter hvor sæsonen og madshusets flow bestemmer hvad der er på menuen.

Michael Museths slagterbaggrund fornægter sig ikke og derfor kan kunderne – nok som det eneste sted i København – altid få serveret en varm leverpostej med bacon og sylt.
 
Butcheria
Kløvermarksvej 70, bygning C
2300 København S.
Parkering mod betaling.
 
Det koster 200 kroner – tilmelding og betaling hér.