25. februar: DMP vokser – ikke mindst i Jylland
Referat af DMP’s generalforsamling 25. februar 2025.
Formand Camilla Bojsen-Møller bød velkommen til generalforsamlingen, og særligt velkommen til 6 nye medlemmer, som var med for første gang.
Der var 26 medlemmer til stede i København, 8 medlemmer deltog online fra Karolines Køkken i Århus.
Protokol
Jfr. Vedtægterne:
1. Valg af dirigent
Bestyrelsen foreslog Karin Fisker, som blev valgt.
2. Valg af referent og stemmetællere
Som referent foreslog bestyrelsen Janne Bagger, som blev valgt. Der var enighed om, at vælge stemmetællere, hvis det blev aktuelt.
3. Fremlæggelse og godkendelse af bestyrelsens beretning
Camilla Boisen-Møller fremlagde bestyrelsens beretning.
Hvem er vi?
Der er 10 medlemmer i bestyrelse, heraf to i Jylland Bettina Buhl og Mikkel Wejdemann, hvorfor bestyrelsesmøderne holdes som hybridmøder.
Målsætning
Det har altid været altid været i DMP’s DNA at holde/deltage i events. Det sociale er vigtigt og der skal være høj faglighed.
Jo bedre vi kender hinanden, jo mere kan vi bruge hinanden.
Der er fokus på Jylland med to jyske medlemmer i bestyrelsen og vi har fået en del nye jyske medlemmer. Der er også events både i Jylland og på Fyn. 23% af vores bor medlemmer bor IKKE på Sjælland.
Vi ville også arbejde for at blive mere synlige på SoMe (Instagram til at begynde med).
Året der gik
• 29. april: Masterclass på Svinkløv Badehotel: »Fortæl historien«.
Vi var inviteret af Landbrug & Fødevarer sammen med aktører i foodservice-branchen. Fokus var på grisen og dens plads på tallerkenen med ændrede spisevaner og større fokus på bæredygtighed. Spændende indlæg bl.a. af Bettina Buhl om grisens rolle i vores madkultur gennem tiden, hvordan man kan gøre sin signaturbøf mindre uden for meget ballade (klar kommunikation) samt dialog på stranden mellem madkommunikatører og køkkenerne.
• 23. maj: SOS The Butcheria
Besøg hos Michael Museth, 12 medlemmer + 4 gæster deltog.
Fokus på kød – både hvor meget og hvor lidt – men især hvordan. Michael delte sit syn på kød, om fx hvordan han bruger hele grisen from Nose to Tail. Vi smagte N’duja – krydret, fermenteret og røget svinepølse oprindeligt fraItalien – som er en genial smagsforstærker. Lidt kød – masser af smag. Som bonus var der underholdning af freestyle rappere.
• 2. september: Masterclass med vanilje
12 medlemmer + 4 gæster deltog. Birgitte Kampmann gjorde et kæmpe forarbejdeog fik stablet denne masterclass på benene. Helle Brønnum Carlsen lagde køkken til på Campus Carlsberg. Førstfortalte Mette Ravn om vanilje og sit vaniljeprojekt. Derefter gik vi i køkkenet og lavede mad med vanilje – hittet var kartoffelmos med vanilje! Vi sluttede af med at spise. Alle gik derfra med et anderledes syn på vaniljestængerne.
• 29. september: Mikkelsdag.
Vi blev inviteret af Økologisk Landsforening, eventen blev planlagt i fællesskab med vores jyskemedlemmer. Spændende og inspirerende tur rundt i det økologiske Djursland. Mikkelsdag markerer overgangen frasommer til vinterkalender, hvor høsten er i hus og høstfest. Bettina Buhl var på banen. Gennem besøg hos forskellige ildsjæle kom vi forbi bevaring af gamle arter, biodiversitet, regenerativt landbrug, forelskelse i valnødder, en iværksætters passion for svampe og meget mere. Og nååårh ja, så spiste vi os gennem 15.000 års historie på blot 20 minutter.
• 2. oktober: Rundt om den økologiske ko.
Inviteret af Økologisk Landsforening – denne gang på faglig rundtur i CarlsbergByen, hvor forskellige besøg og indlæg gav os forskellige vinkler på, hvordan man kan anskue den økologiske okse i dagens klimavenlige agenda. Bettina Buhl kiggede tilbage og fortalte om oksekødets rolle, Britta Surland inviterede indenfor hos Arla og fortalte om økologiske oste, mens andre oplæg handlede om tendenser og et bud på en fremtid med klimavenligt oksekød.
• 7. november: Julefrokost hos Rødder.
32 deltog i årets julefrokost – denne gang i Nordvest hos Rødder, der har fokus på lokale råvarer og bæredygtighed. Ingredienser kom fx fra små regenerative landbrug og urbane svampe fra Bygaard på Refshaleøen. Langbordene summede af snak og networking, og hver deltager fik en goodiebag med hjem med et skålsæt fra Rosti og det nyeste Spis Bedre.
• 4. december: Konfektworkshop og fotostyling.
En lidt spontan mulighed, de 12 pladser revet væk.
Deltagerne kom ekstraordinært gennem Odense Marcipans produktion (dog var marcipan sendt ud ibutikkerne). Snak om mandler og abrikoskerner, vi lærte, at marcipan er ikke bare marcipan. Vi fortsatte hos SkovdalNordic med hands-on konfektworkshop og Inge Skovdals tips til fotostyling, før vi skød vores egne kreationer. En bidmad før vi drog hjem til hhv. Jylland og Sjælland.
• 21. januar 2025: Nytårskur med fuldkorn, bobler og godt selskab.
Inviteret af Lisbeth Wassmann Hjertebjerg og Valsemøllen i anledning af lancering af havreris (fuldkorn, økologisk, dansk) hos Louise Lorang. Mads fra Rebælg fortalte om havreris i især de professionelle køkkener, og Louisa diskede op med små lækre retter, derviste forskellig anvendelsesmuligheder af havreris. Lorangobanko og masser af god netværkssnak!
Lidt om medlemmer
Lige nu er vi 94 medlemmer. Det er altid spændende, når kontingent skal betales, hvor mange der fornyer deres kontingent. Seks medlemmer er stoppet og 16 medlemmer er kommet til.
Vi er altid glade for ethvert nyt medlem, men også rigtig glad for de fire tidligere medlemmer, der er kommet tilbage.
Brug foreningen, brug hinanden – invester tid – det er givet godt ud. Speeddating og navnerunder til arrangementer. Ha’som mål hver gang, vi mødes: Tal med en du ikke kender!
Lad os sammen sætte os et mål om at runde 100 medlemmer i 2025. Spred ordet, hjælp med at nå målet.
En trist nyhed var da Iben Fritsche gik bort efter lang tids sygdom. Lad os sende hende en kærlig tanke!
Lidt om bestyrelsen
Vi er en stor bestyrelse, med meget på hjerte og meget på agendaen, når vi mødes.
5 bestyrelsesmøder er det blevet til, flere arbejdsgrupper (bl.a. SoMe og årshjul). En af gangene spiste vi middag ognåede at tale lidt friere.
Mange har gjort meget – men tre har i særdeleshed lagt tid og kræfter og dermed gjort en forskel:
Anette Eckman, vores egen eventminister. Du stiller hele dit netværk til rådighed, hver gang du har planlagt etarrangement for os. Du har brugt oceaner af tid på at få vores årsplan op og stå.
Lisbeth Wassmann Hjertebjerg, du har med dedikation og dygtighed været vedvarende i arbejdet med at få DMP ud ogleve på instagram. Vi har holdt redaktionsmøder, og der er flere, der har været med i arbejdet, men DU har fået det til at ske.Igen og igen.
Erling Madsen, som er på Færøerne, har gjort et kæmpe arbejde med at få skrevet nyhedsbrevene året igennem og har samlet trådene i mails her og der i forsøget på at holde alle opdateret. Og så har han også fået vores medlemmer og events ind på hjemmesiden.
TAK TIL JER!
Hvad har vi brugt tid på
Eventtemplate:
Vi er mange, vi har alle en travl hverdag, så vi har brugt tid på at sætte nogle processer lidt i system – i håbet om at spare tid.
FX Template for events. Så har vi alle oplysninger samlet, og det er nemt at lægge på web, instagram osv. HUSK: Allekan lave et event!
Kanalstrategi:
Vi har haft en del snak om, hvor og hvordan vi skal kommunikere, behov for kanalstrategi med definition af målgruppe, kanalens rolle og content.
Essensen er:
Hjemmeside:
Hub – her samler vi alt: Primært events og tilmelding, medlemmer med kontaktinfo, vi mangler ganske få, alt om DMP.
I særdeleshed for medlemmer, men også potentielle medlemmer og potentielle samarbejdspartnere.
Nyhedsbrev:
Info til medlemmerne med info primært fra bestyrelsen. Om events og anden info. Alle kan få info med her, skriv til Erling Madsen.
Facebook-gruppe:
Dialog mellem medlemmer, som det eneste sted. Trygt rum til vidensdeling, spørgsmål og relevant info fra vores hverdag. Vores ønske er, at her deler vi det, som er tæt på os og vores hverdag.
Instagram:
Vores ansigt udadtil – primært for potentielle medlemmer, potentielle samarbejdspartnere og medlemmer.
Vi arbejder ud fra forskellige tematikker, fx Nyt fra Madscenen, I Sæson og Mød en Madpublicist – men mangler input fra jer!
Vi har en stor bøn: Husk os (vi skal vænne os til det)
• Send input til »Mød en madpublicist«
• Husk at tagge @madpublicisterne
• Send relevant input fra din hverdag
• Send til Camilla eller Lisbeth Hvad kan du hjælpe med?
Rammerne er sat, men det er op til den enkelte at fylde dem ud. Mit håb: At DMP bliver mere top of mind hos os alle sammen:
• Tænk på DMP, prioriter DMP – det er kun så godt, som vi vælger at gøre det
• #madpublicisterne (Instagram) – del fra din hverdag
• Lav et arrangement
• Challenges – grib dem!
Der var ingen spørgsmål til beretningen, som blev godkendt.
4. Fremlæggelse og godkendelse af det reviderede regnskab
Kasserer Kirsten Høgh fremlagde årets regnskab. Der er et lidt større overskud end budgetteret, da der er kommet endel nye medlemmer. Regnskabet blev godkendt.
5. Vedtagelse af anvendelse af årets overskud
Der er 23.684 kr. i overskud. Bestyrelsen foreslog at pengene blev på kontoen. Det blev vedtaget.
6. Fremlæggelse af budget, herunder fastsættelse af årets kontingent
Kasserer Kirsten Høgh Fogt fremlagde budget for 2025. Vi budgetterer med 80 medlemmer.
Kontingent fortsætter uændret med 500 kr. for medlemskab og 100 kr. for medlemskort. QR-kode med link til indbetalingblev uddelt (https://dmp.nemtilmeld.dk/57/).
7. Indkomne forslag
Der var ingen indkomne forslag.
8. Valg af formand
Camilla Bojsen-Møller blev genvalgt.
9. Valg af bestyrelsesmedlemmer og mindst en suppleant
De nuværende bestyrelsesmedlemmer, som var til stede enten fysisk eller online, gav sig til kende. Der var genvalg til:
• Anette Eckmann
• Annemarie Sneholm
• Bettina Buhl
• Birgitte Kampmann
• Helle Brønnum Carlsen
• Kirsten Høgh Fogt
• Lisbeth Wassmann Hjertebjerg
• Erling Madsen og Mikkel Wejdemann havde meldt afbud, og de blev genvalgt.
• Der er pt. ingen suppleanter på grund af bestyrelsen størrelse.
10. Valg af revisor
Gitte Plambeck blev genvalgt.
11. Eventuelt
»Eventminister« Anette Eckmann fremlagde årshjul 2025. Medlemmerne har efterlyst datoer i god tid, så man kan planlægge, de kommer med årshjulet. Årshjulet bliver udsendt til medlemmerne.
Nethe Plenge fortalte derefter lidt om Madens Folkemøde og spurgte til interessen for særarrangement, som hun er tovholder på. Vi laver en forespørgsel i Facebookgruppen.
Rasmus Bredahl inviterede os ind på Hotel-og Restaurant skolen.
Lisbeth Wassmann Hjertebjerg opfordrer til at huske at tagge relevante opslag og fotos på Instagram med @madpublicisterne.
Rie Boberg arbejder på et arrangement på Fejøs spiselige skovhave i efteråret.
Karin Fisker fik tak for dirigentrollen.
Bent Brandt fik tak for at lægge lokaler til og sørge for alt fra AV-udstyr og fastelavnsboller til mocktail og rengøring.
Janne Bagger marts 2025


