2. september 2024

Prøv vanilje i det salte køkken

Vaniljeblomsten - DMP gør dig klogere på vaniljes mange muligheder.
Bogen
Mette Ravns bog om Vanilje kan du købe sammen med vaniljestænger fra Tanzania.

Sig ordet vanilje: Og de fleste vil straks tænke i desserter og det søde køkken. Men hvorfor ikke bruge vanilje i det salte køkken?

Hvordan dét foregår, giver DMP dig nu mulighed for selv at prøve kræfter med mandag 2. september klokken 17-20.30 i køkkenet hos Københavns professionshøjskole.
Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København K.
 
Vanilje Masterclass
2 af DMP’s medlemmer står bag dette unikke arrangement: Mette Ravn og Birgitte Kampmann.
 
Mette Ravn Vanilje har specialiseret sig i import af vanilje fra Afrika og Birgitte Kampmann er kok – så deltagerne, der selv skal i køkkenet, er i særdeles gode hænder.
 
Mette Ravn vil fortælle om vaniljefarmen i Tanzania, om produktion, kvalitet, opbevaring m.m. og medbringe sine forskellige type vanilje for os at opdage og arbejde med.

Derudover vil hun medbringe vanilje som deltagerne kan købe til en favorabel pris. Hendes nye bog om vanilje vil man også kunne købe.
 
Giv hverdagen et pift vanilje
Mette Ravn og Birgitte Kampmann giver en introduktion til middagen – og der er også mulighed for at stille spørgsmål. Deltagerne deles i hold, som hver får en kulinarisk vaniljeudfordring/opskrift og bagefter smages på de andre holds bud:
 
– Nedenstående vanilje-»pairings« er på baggrund af, at jeg gerne vil tage luksusvaren vanilje ned i øjenhøjde og løfte hverdagen med et pift vanilje. Alt sammen med gode sæsonråvarer, men ingen hummer, fortæller Birgitte Kampmann.
 

Og menuen er:
Glad høne med friske figner, portvin og vanilje og sæsongrønt med en vaniljedressing.
Råmarineret kammuslinger med vanilje – vaniljesalt.
Tomat salat fra bogen – den består af syltet grønne tomater og friske.
Kartoffelmos med vanilje.
 

Aftenens program

Oplæg: kl. 17-17.45

Spørgsmål/køkken intro: kl. 17.45-18.
Køkken/madlavning i hold: kl. 18-19.15.
Spise: kl. 19.20-20.
Fællesoprydning/farvel: kl. 20-20.30.

Mulighed for at tage gæster med

Det koster 200 kroner for DMP-medlemmer, da DMP giver et tilskud.

Det er muligt at tage gæster med til 275 kroner.

Det skal minimum være 16 deltagere for at arrangementet gennemføres.

Tilmelding hér.
 

Erling Madsen juni 2024 – opdateret med program og tilmelding 27. juni 2024.