7. maj : SOS Ekstra: Mød Jakob Mielcke på hjemmebane

Restauratør Jakob Mielcke Foran Mielcke & Hurtigkarl I Frederiksberg Have.
Jakob Mielcke – første køkkenchef i samtale i DMP’s SOS Ekstra. (Foto: Erling Madsen).

DMP lægger nu en ekstra dimension på de populære SOS-arrangementer (Spis Og Snak): SOS Ekstra, hvor det ekstra S står for Samtale.

Den første du kan møde i samtale med DMP-bestyrelsesmedlem Erling Madsen er kok og restauratør Jakob Mielcke.
Det sker onsdag 7. maj i hans restaurant Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg.
 
Tilfældigheder og knofedt
Arrangementet starter med en rundtur i restauranten, haven, Brøndsalen og Paradehuset med Jakob Mielcke som guide. Så byder restauranten på et glas vin og snacks, der giver et signalement af husets stil. 

Og så vil samtalen finde sted over 20 skarpe minutter, hvor du bl.a. vil kunne høre om Jakob Mielckes vej ind i branchen; en vej der er præget af tilfældigheder og knofedt – fra han var kok i Holstebro mens han gik i gymnasiet, via La Petite Sirene i Paris fulgt af Pierre Gagnaires 3-stjernede restaurant i Paris. Og så lige et smut forbi London for at åbne Pierre Gagnieres restaurant. Og hvordan en middag i Ålsgårde med 3 andre kokke pludselig sendte ham i en anden retning.
 
Fra anerkendt til kendt
Jakob Mielcke giver også sit bud på hvor det er restaurantbranchen er på vej hen i en tid med store forandringer og han fortæller om de største udfordringer for branchen. Han er bl.a. i tvivl om, det er den rigtige måde kokkeelever læres op på.

Hvordan de yderste kreative og visuelle retter bliver til på hans restaurant runder vi også i samtalen.

Jakob Mielcke kommer naturligvis også ind på dét at være dommer i TV-programmet Masterchef, som har 400.000 seere, ligesom han fortæller om hvordan han griber opgaven an og hvad programmet på godt og ondt har betydet for ham – og hvad det betyder for danskerne.
– Jeg gik fra at være anerkendt til at være kendt, siger han om de 10 år han har været dommer i Masterchef.
 
Dét havde jeg ikke tid til
Da Jakob Mielcke kørte i studentervognen, blev han undervejs sat af ved restauranten i Holstebro, hvor han havde vagt som kok.

Og så er Jakob Mielcke – hvis kokke- og tjenerelever scorer flot til eksamen – ufaglært. Han elsker at lave mad, han elsker at eksperimentere – men stoppede da også op undervejs og overvejede at blive kokkeelev:
– Men det havde jeg ikke tid til – det gik for langsomt! erklærer han.
 
Erling Madsen, april 2025
 
SOS Ekstra
Onsdag 7. maj kl. 16-17.30:
Mielcke & Hurtigkarl
Frederiksberg Runddel 1,
2000 Frederiksberg
 
Tilmeldingsfrist onsdag 30. april
Det er gratis at deltage. Eksklusivt for DMP-medlemmer.

Tilmelding hér.

Restaurant Mielcke & Hurtigkarl holder til at Haveselskabets Have på Frederiksberg Runddel. Haven var oprindelig køkkenhave til Frederiksberg Slot, men blev overtages af Haveselskabet i 1883 – og 30. juni 2025 overgår den til Slots- & Ejendomsstyrelsen. (Foto: Erling Madsen).
Tore Jørgensen Grundlægger Af Herslev Bryghus. Økologisk Gårdbryggeri.
Kakaobønner