7. november 2024

Rødderne samlet til julefrokost hos Rødder

Esben Grundtvig gør maden klar til DMP.
Rosti Design donerede julegaven: Margretheskålen.
Den ikoniske julefrokost er altid populær.

Torsdag 7. november kl. 17-20 var det blevet tid til at mødes til årets ikoniske DMP-julefrokost. En dato vi alle havde glædet os til. 

 

Lige der hvor Frederiksborgvej krydser Bispevej mødtes vi hos Rødder, som er beliggende over for Bisiddervej i en lys kælder under den gamle pladefabrik.
 
Lokale råvarer og bæredygtighed i fokus
Socialt samvær, networking, julestemning og fælles passion for den gode mad. En særlig spiseoplevelse for DMP skabt af Rødder på de bedste lokale, økologiske råvarer i sæson.

 

Anette Eckmann bød velkommen med ordene: – Det er altid lidt af en opgave at finde den restaurant der vil byde os velkommen – vi har et lille budget og store forventninger. Men det lykkedes at få ejer og madiværksætter Esben Grundtvig til at åbne op for os, og bøde velkommen med et smukt dækket langbord.

 

Helle Brønnum Carlsen holdt velkomsttalen på vegne af formand Camilla Bojsen-Møller, der måtte melde afbud på grund af mistet stemme.

 

Helle præsenterede tre nye medlemmer: Tanja Büchert fra Mill & Mortar, Klara Rask fra Vilde Råvarer samt Cæcilie Moustgaard fra 80days.

 

Esben bød velkommen med fortællingen om hvordan Rødder hver dag arbejder benhårdt på at hæve barren for den danske madkultur i den grønne omstilling.

 

Rødder udspringer af en sommerferieoplevelse med nogle gode venner på besøg hos en biodynamisk vinproducent i Sydfrankrig.

 

– Vi endte med at samles med lokalbefolkningen og familien på gården ved et langbord med deres natur vin i vores glas, og hvad de kunne finde af grøntsager på vores tallerkener. Det var en skøn oplevelse.

 

»Hos Rødder skaber vi spiseoplevelser til folket på de bedste lokale, økologiske råvarer i sæson. Det har vi gjort siden 2010. Det sker i samarbejde med små, lokale, regenerative og økologiske gårde og producenter«. 

 

Råvarerne til julefrokosten kom fra små jord-til-bord regenerative landbrug uden for byen og svampene var fra Bygaard på Refshaleøen. Smag, bæredygtighed, kød fra glade dyr, økologisk og biodynamisk grønt er kerneværdierne, når Rødder bringer godtfolk sammen ved langborde til sociale spiseoplevelser i uformelle og afslappede rammer.
 
Vi nød følgende menu:
Surdejsbrød og pisket smør med drys
Carpaccio af vinterens knolde, solbær fra sommeren,
fermenteret grøntsagsjuice og dild
Græskarshow fra Brinkholm
serveret med creme af hjemmelavet friskost og knas
Confiteret bryst af økogris fra Spis Min Gris med sprød svær,
sauce, bladkål, bagte æbler fra Lolland og ribsvinaigrette
Let syltet rødkål, rød surkål og surkålspulver
Rehydrerede kartofler, pastinakcreme og sprøde linser
Tærte med figner fra Bjørnø, æbler, creme og knas.
Tak til Rosti Design, som sponsorerede årets julegave.
 
Anette Eckmann, november 2024