9. april : Gourmet Masterclass: Dåsemad
DMP inviterer til »dåse-frokost« med Martin Grøndals og kok David de Silva: Med god smag og god samvittighed onsdag 9. april i København.
Udgangspunktet er DMP-medlem Martin Grøndals nye kogebog »Dåsemad«; en bog baseret på fiskekonserves og med nye bæredygtige vinkler på dåsemad.
Påsken nærmer sig, og vi lærer, hvordan vi med lette retter og anretninger hurtigt kan få en sund og delikat påskefrokost på bordet.
Del 1: Kom rundt om dåsen
Vores event lægger ud med Martin Grøndal, der fortæller både om firmaet Grøndals, familietraditionen, om rejsen over Atlanten, og om hvorfor Portugal elsker dåsefisk.
Han gennemgår nogle af de mest populære varianter af dåsefisk. Efter hans overbevisning er der ingen grund til »dåseskjul« – hans mission er kvalitet og ansvarlighed. Han kommer ind på fakta om fisk og taler om »den sidste olie«: Skal man vælge fisk i olie eller i vand?
Martin deler sine ønske med kogebogen »Dåsemad«: At gøre måltiderne nemmere med konserves, at overraske gæster med enkelthed og elegance – og at udbrede tanken om konserves som den hemmelige ingrediens.
Del 2: Lav mad med konserves
Derefter er det blevet tid til god leg i køkkenet, hvor vi skal lære om grundelementerne i madlavning med konserves. Vi dykker ned i de essentielle teknikker og kombinationer, der gør konserves til en værdifuld del af ethvert køkken.
David de Silva fra Kandy Spices er med i køkkenet. David er opskriftudvikler på kogebogen: »Dåsemad«. Vi starter med hjemmerørt mayo med olie fra dåsefisken og bevæger os videre til udvalgte opskrifter fra bogen med fokus på rørte salater, der fx passer perfekt på frokostbordet i den kommende påske.
David de Silva er blandt andet kendt fra TV-programmet »Go’ morgen Danmark« og den franske bistro Davids Bistro på Østerbro, som han drev indtil 2019. Nu har han kastet sin kærlighed over de eksotiske krydderier og sin barndoms srilankanske køkken i sit eget krydderifirma, Kandy Spices.
Hvad dækker prisen?
Foredrag om bæredygtig fiskefangst
Workshop i køkkenet under ledelse af kok David Da Silva.
Der vil være mulighed for at købe vin, øl, kogebogen »Dåsemad samt fiskekonserves, fx den helt nye påskekasse, med alt til påskens hyggelige frokoster.
Fakta om arrangementet
Masterclass: Dåsemad
Onsdag 9. april kl. 17.-20.30
Bent Brandts Showroom
Bådehavnsgade 2C, 2450 København C.
Pris: 200 kroner for DMP-medlemmer. Gæster 250 kroner.
Tilmelding hér.




