Madens Folkemøde med DMP-fingeraftryk
Danske Madpublicister satte et fint fingeraftryk på Madens Folkemøde 15.17- maj i Nykøbing Falster.
Vi har i foromtalerne fortalt om de mange indslag, DMP-medlemmer medvirkede i – og én af de medvirkende er kokken Rasmus Bredahl.
Han har indrettet et sanseværksted på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, da han mener sanser er noget af det vigtigste i forbindelse med madlavning.
Men da han selv blev uddannet for 30 år siden var der sat 20 minutter af til emnet …
På Køkkenscenen fortalte han om hvordan smagsløg og ører er vigtige – og tilskuerne fik udleveret en bakke med smagsprøver til denne sansebar, hvor Rasmus Bredahl fik deltagerne til at holde sig for næse og ører mens de smagte.
Dygtige drenge dystede
Som noget nyt blev udtagelseskonkurrencen til Bocuse d’Or 2027 lagt på Madens Folkemøde.
Vinderen blev Christian Wellendorf fra restaurant Babette.
Christian Wellendorf slog Jens Vincent fra Domæne og Kristoffer Madsen fra Molskroen i finalen.
Savnede boderne
Fra Engestofte Gods til bymidten i Nykøbing F. er der et stort spring.
Der er 3 primære grunde til flytningen fra Lolland til Falster: Lolland Kommunen ville ikke længere give tilskud – men det vil Guldborgsund Kommune godt. Der er flere overnatningsmuligheder i og omkring Nykøbing F. Og med Folkemødet på Bornholm som inspiration er ønsket, at gæsterne kan komme og gå.
Det sidste gjort lettere, fordi der i år ikke var entré og ingen afspærring, at holde sig inden for.
Madens Folkemøde have 4 fokusområder i bymidten – og det fungerede fint at gå rundt mellem.
Dog savnede jeg en hel del af de salgsboder med fødevarer, der var tidligere.
Ligesom de eneste fødevarer, der kunne købes til at spise på stedet – så vidt jeg opdagede – var pølser og øl.
Og det virkede ikke som om de lokale restauranter og caféer spillede med på melodien.
Billedet af den lyserøde reklame for maden på én af de lokale restauranter stod i skærende kontrast til dét kvalitetsfokus, Madens Folkemøde ønsker at signalere …
Erling Madsen, maj 2025






