Madværkstedet med fokus på sundhed

Kok Mads Herskind fra Rebælg tog den røde tråd om sundhed op. Det gjorde han på Valsemøllens masterclass med havreris sammen med DMP-medlem Lisbeth Hjertebjerg. Tv. et andet DMP-medlem Torben Blok fra Økologisk Landsforening. (Foto: Erling Madsen).

Kombinationen af stande, konkurrencer, arbejdende køkkener og masser af muligheder for at møde nye og gamle bekendtskaber er blevet en fin opskrift for Madværkstedet i København 11.-12. marts.

Bag fagmessen i Lokomotivværkstedet står Messecenter Herning, MCH, og MLDK Mærkevareleverandørerne.
10 af DMP’s medlemmer benyttede tilbuddet om adgangsbillet og kaffe-kagekupon, men væsentlig flere deltog kunne et hurtigt rundkik afsløre.
 
Sundhed i fokus
I år var det valgt sundhed som det gennemgående tema – og dét tog rigtig mange udstillere op; både i de produkter, de viste, og de masterclasses, der kørte – flere af dem med DMP-medlemmer som undervisere.

– Det er skønt at kunne lukke ned for en meget vellykket messe med virkelig mange for branchen relevante besøgende. Madværkstedet København giver leverandørerne en let og fri adgang til slutbrugeren i foodservicesektoren med mulighed for at vise alle sine bedste produkter og innovationer frem, siger Leif Nielsen, der er administrerende direktør i MLDK Mærkevareleverandørerne.
 
Konkurrencer flytter med
Arrangørerne har valgt at lade konkurrencerne om bl.a. Årets Tjener og Årets Kok skifte mellem Foodexpo i Herning og Madværkstedet i København.

Det er yderst prestigefyldte konkurrencer – og for første gang i konkurrencens 14 år var det en kvinde, som vandt; endda i 2 kategorier:
Årets Kok blev således Sophia Rosa Antorini fra Restaurant Domæne ved Herning, mens Årets Tjener blev Kristine Slott Olsen fra Restaurant Calma i København.

DM i cocktail og mocktail blev vundet af henholdsvis Yukako Nagashima fra The Library Bar i København og Damiano Pezzi fra Nimb i København.

Årets Kokkeelev og Årets Tjenerelev var en tomands-konkurrence.
Kokkedelen blev vundet af Oliver Løve, Alchemist, og Tobias Gorm Rasmussen, B-spis – begge fra ZBC i Slagelse,
Denice Gjerdrum og Amanda Bodholt fra Hansenberg i Kolding vandt hos tjenereleverne.

Næste gang konkurrencerne foregår bliver på Foodexpo i Herning – og DMP og MCH arbejder på en løsning med bus fra København for DMP’s medlemmer.
 
Erling Madsen marts 2025
 

Årets Kok blev Sophia Rosa Antorini fra Restaurant Domæne ved Herning (til højre), mens Årets Tjener blev Kristine Slott Olsen fra Restaurant Calma i København (til venstre). I midten ses kokkeassistent Nicolaj Hvid Rasmussen. (Foto: HORESTA).
Tore Jørgensen Grundlægger Af Herslev Bryghus. Økologisk Gårdbryggeri.
Kakaobønner