3. november 2022

Økologi og bæredygtige i praksis

Jens Vestergaard Jensen har restauranten Muld på en gård i Vipperød, og her viser han æbleplantagen frem. (Foto: Erling Madsen).

Ord, der er oppe i tiden, har det med at blive til tomme floskler og vatord. Derfor var det en sand fornøjelse mandag 3. oktober 2022 at opleve økologi og bæredygtighed i praksis – endda præsenteret af engagerede mennesker med fokus på håndværk!

Povl Lønberg, Anette Eckmann og Erling Madsen repræsenterede DMP, da Sol over Gudhjem og Landbrug & Fødevarer viste virkeligheden frem.

Vi kom forbi Jens Vestergaard Jensen på gården og restauranten Muld i Vipperød med bl.a. de sortbrogede grise og æbler. Vi mødte Jeppe Foldager og hans frokost på Dragsholm Slot, drak øl med Tore Jørgensen på Herslev Bryghus og spiste chokolade med hans nabo Mikkel Friis-Holm, som laver chokolade efter 100 år gamle principper.

Dejligt med de mange danske producenter som har fokus på ordentlighed, kvalitet og velsmag.

Og dejligt at komme ud i virkeligheden, som kan noget, man ikke kan google sig til …

Dragsholm
Køkkenchef Jeppe Foldager bød velkommen til Dragsholm Slot, som har sortbrogede grise, stigende produktion af grøntsager og nu også vin på vej. (Foto: Erling Madsen).
Chokolade
Håndværket og kvaliteten er i fokus, når Mikkel Friis-Holm laver chokolade efter 100 år gamle principper. (Foto: Erling Madsen).
Tore Jørgensen Grundlægger Af Herslev Bryghus. Økologisk Gårdbryggeri.
Tore Jørgensen viste rundt på Herslev Bryghus og gav smagsprøver på byggeriets øl. (Foto: Erling Madsen).
Kakaobønner
De ristede kakaobønner kommer ud hos Friis-Holm Chokolade. (Foto: Erling Madsen).