3. november 2022

Julefrokost

Omkring 1/3 af Danske Madpublicisters 75 medlemmer mødte op, da årets julefrokost fandt sted på det nyrestaurerede Design Museum Danmark i København torsdag 3. november 2022.

Interesserede kunne tage en rundtur på museet, der bl.a. viste et bord med borddækning/service siden Flora Danicas tid.

Designmuseet levede også op til sit navn, idet de 3 retter risotto, fasan og æbledessert blev serveret på er række designikoner: Bestik fra Kaj Bojesen, tallerkener fra Iittala og Grethe Meyer.

DMP’s Julefrokost på Restaurant Format i
Dansk Design Museum: Torben Bang og Kirsten
Høgh Fogt i snak over velkomstdrinken, som
restauranten gav. (Foto: Anette Eckstrøm).

Restaurant Format serverede fasen som hovedret. (Foto: Anette Eckmann).

Som noget nyt havde DMP’s eventchef Anette Eckmann opfordret deltagerne til at lave hjemmebag eller konfekt suppleret med en opskrift.
Mon ikke det bliver en tradition?

Køkkenchef Brian Moldrup i Restaurant Format havde sammensat en 3-retters menu fra kortet, men sørgede også for en opgradering på vinsiden i forhold til det aftalte.

Køkkenet har fokus på ærlighed, enkelthed og godt håndværk plus dyrevelfærd, sundhed, økologi og lokale råvarer.

Med en cremént til at starte på fulgt af de 3 lækre retter med flere glas vin til var synet, ganerne og maverne stimuleret på smukkeste vis.

Format havde også haft en finger med i de goodiebags, som alle deltagere fik udleveret – og som flere deltagere også bidrog med indhold til.

Som noget nyt havde DMP’s eventchef Anette Eckmann opfordret deltagerne til at lave hjemmebag eller konfekt suppleret med en opskrift. Mon ikke det bliver en tradition?

Julefrokosten handler om at hygge sig og udvide netværket – og men dét program, der var i 2022, så blev kontingentet betalt flerdobbelt tilbage!

Hjemmebag – som noget nyt blev deltagerne opfordret til at tage hjemmebag, konfekt og opskrift med, så alle fik lidt godter med hjem. (Foto: Anette Eckmann).
Helena Grayston, Erling Madsen og Hanne Castenschiold. (Foto: Anette Eckmann).