1.-5. oktober: Grøn kokkeskole i Italien
2 DMP-medlemmer er gået sammen om et kursus i bælgfrugter i Italien: Gitte Breum og Charlotte Tveen Hansen.
Sidstnævnte er ejer af Agriturismo Due Papaveri i Italien, kok, foredragsholder, kogebogsforfatter, landmand, mad events, tv, kokkekurser, foodsafari.
»Grøn kokkeskole i Emilia Romagna, Italien« er titlen på de 5 dage, der lover »et nordisk-italiensk møde med bælgfrugter i centrum – for en mere bæredygtig og velsmagende fremtid.«
Vi skal lære af det italienske køkken
I Danmark er bælgfrugter især de seneste år kommet meget i fokus, mens de i Italien er en naturlig del af madkulturen – de indgår i alt fra supper over salater til pastaretter og gryderetter.
»Målet med denne tur er at udforske hvordan vi kan lære at et Italiensk køkken at anvende bælg i vores madlavning i Danmark.«
5 dage i bælgfrugternes verden
Den første dag er der velkomst og instruktion samt 4-retters grøn menu. Næste dage byder bl.a. på besøg hos biodynamiske bønneproducenter og et restaurantbesøg med snak om linser og bønner.
Tredje dag handler om landbrug, sundhed og hvorfor bælgfrugter er vigtige og der er kokkekursus i grøn mad.
Fjerde dag er der udflugt til Modenas landmandsmarked med frokost, hvor der bydes på moderne retter med bælg.
Diskussion om bælgfrugter i hverdagskøkkenet og udvikling af opskrifter er også på programmet.
5. dag er der afgang til lufthavnen efter morgenmaden.
Pris og tidsrum
Pris per person i enkeltværelse inklusive transfer til og fra lufthavnen i Bologna, udflugter morgenmad, 3 frokoster og 3 middage er 1.300 euro.
Der flyves fra København 1. oktober klokken 10.55 med ankomst til Bologna klokken 13.10. Retur fra Bologna 5. oktober klokken 16.15 med ankomst til København klokken 18.20. Deltageren skal selv bestille og betale fly. P.t. koster en returbillet 1.795 kroner.
Der kan maksimalt deltage 8 og der er 3 pladser tilbage. Tilmeld dig via Gitte Breum på mail.
Læs om Charlotte Tveen Hansens sted hér.
Erling Madsen, april 2025




