2.-3. juni 2023

Den grønne omstilling på Madens Folkemøde

Den grønne omstilling var i den grad i fokus på Madens Folkemøde fredag-lørdag 2.-3. juni 2023, hvor knapt 10.000 lagde vejen forbi Engestofte Gods på Lolland.

Arrangørerne er det også godt tilfredse og fremhæver at flere end 200 organisationer, foreninger og virksomheder deltog – og der var »ministre, førende forskere, toppen af erhvervslivet, de store organisationer og fra tusindvis af ildsjæle og madinteresserede«, hedder det i en pressemeddelelse.

– Vi har fået skabt et stærkt fundament, og det står klart, at Madens Folkemøde er en nøglebegivenhed for hele Maddanmark. Det er her, man smager forandringerne og har samtalen om et bedre madsystem, og det er her madbranchen danner netværk, bliver klogere og lader sig inspirere af hinanden, siger Kasper Fogh Hansen, der er formand i Foreningen Madens Folkemøde.
 
Kogebogscafé – en nyskabelse
DMP var også godt repræsenteret. Både i debatter og ikke mindst på nyskabelsen Kogebogscafé, hvor Det Danske Gastronomiske Akademi havde inviteret 30 til at vise egne kogebøger eller kogebøger fra egen samling, bl.a. DMP-medlemmerne Nina Bauer, Jan Krag Jacobsen, Helena Grayston, Bettina Buhl, Helle Brønnum Carlsen, Kirsten Høgh Fogt og Erling Madsen.

Kogebogscaféen var velbesøgt, og undervejs gav Caroline Nyvang fra Det Kongelige Bibliotek en gennemgang af kogebogens historie:

– Da kogebøgerne begyndte at blive trykt, var det ellers kun religiøse skrifter, der kom i trykken, sagde hun som understregning af, at kogebøger altid har været særdeles vigtige.
Femte udgave af Madens

Folkemøde bliver 31. maj-1. juni 2024.

Erling Madsen

DMP-medlem Nina Bauer viste en række gamle kogebøger, der sparede husmoderen for penge: Konservering i krisetider, Rationel Spare-kogebog, Kaninretter, Mad i rationeringstid, Spis mere fisk og Opfindsomhed i en krisetid. (Foto: Erling Madsen).