4. juni 2022

Madens Folkemøde med DMP på programmet

Madens Folkemøde gav også mulighed for at få et foto med hjem fra Lolland – her er det økonoma Bodil Madsen, som poserer blandt frugt og grønt. (Foto: Erling Madsen).
Det økologiske var temaet for madens Folkemøde 2022. Og DMP’s næstformand Erling Madsen lancerede »De 4 T’er«, som er væsentlige i en gastronomisk omstilling: Tilberedning, Tilbehør, Tillid og Tallerkenen. (Foto: Erling Madsen).

Madens Folkemøde på Engestofte Gods på Lolland fredag-lørdag 3.-4. juni 2022 var igen et velbesøgt sted for alle med interesse for mad.

Og for første gang var der deltagelse af Danske Madpublicister: Næstformand Erling Madsen deltog i en paneldebat om »Gastronomiens rolle i den grønne omstilling« med smagens vigtighed som omdrejningspunkt.

De øvrige paneldeltagere var kok Kamilla Seidler, fødevareforsker og -udvikler Louise Brønnum, kok og madentreprenør Marie Hertz og madentreprenør Claus Meyer med formanden for Det Danske Gastronomiske Akademi Ole G. Mouritsen som moderator.

Erling Madsens bud på udfordringer og muligheder er De 4 T’er:

Tilberedning:

For mange smager grøntsager grimt/i bedste fald af intet. Føles ubehageligt i munden. Derfor er tilberedningen vigtig!

Tilbehør:

Vi er opdraget til at grønt er tilbehør og kødet har været smagsgiveren. Nu skal vi lære, at det grønne spiller hovedrollen. Hjernen skal vende tingene på hovedet!

Tillid:

For nylig måtte en stor koncern indrømme, at der var fiflet med begrebet »bæredygtighed«. Det er in at være bæredygtig, så mange producenter vil læne sig op af det og nogle vil fifle. Der er også masser af kunstige produkter, som mange nok gerne vil undgå. Svært at gennemskue for forbrugerne – kræver tillid.

Tallerkenen:

Hvad kommer vi på tallerkenen? Navne som planteburger og rødbedebøf giver associationer til kødretter, som de ikke er. Hjernen bliver skuffet, når vi spiser – hvis ikke der er umami fra andet end kødet. Nye navne!

Og så er der to ting, som er en forudsætning for succes med grøn omstilling: smag & kommunikation.

Madens Folkemøde har et forrygende program, som omfatter foredrag, debatter og salg af produkter fra Lolland.