24. maj 2022

Muji Tea House: Japansk te med traditioner

Mette Marie Kjær fra Sing tehus indviede DMP’s medlemmer i japansk te og tetraditioner. (Foto: Erling Madsen).

At åbne døre, så medlemmerne får adgang til viden, der ikke uden videre kan googles, bl.a. fordi vi møder mennesker ude i virkeligheden, er er vigtigt omdrejningspunkt for Danske Madpublicister.

Og det var for mange af deltagerne en ny verden, der åbnede sig tirsdag 24. maj 2022 på øverste etage i Illum, hvor Muji Tea house er placeret.

Teerne leveres af Mette Marie Kjær, som har en anderledes indgang til at drive et tehus:

Med en baggrund som billedkunstner, var det de kunstneriske elementer i den asiatiske tekultur, herunder den japanske teceremoni, der først fængede og viste vejen til en stor og spændende verden med te.

Det førte til, at hun åbnede Sing Tehus 17. november 2006 og hun fortalte om de japanske tetyper og gav et indblik i tetraditionerne.

Mette Marie Kjær besøger ofte leverandører i Japan og Kina, da det venskabelige forhold og interessen for produkterne er en vigtig del af et godt samarbejde med de dygtige teproducenter. Bæredygtighed er også ét af de vigtigste omdrejningspunkter.

Da DMP besøgte Muji Tea House var der også 2 konditorer fra japanske Andersen Bakerys danske afdeling, som viste, hvordan en kage laves på grøn te.

Og som Illum skriver på sin hjemmeside:

»Alle teer er nøje udvalgt af MUJIs samarbejdspartner, Sing Tehus. I Japan serveres te oftest med lidt sødt til, og du kan derfor nyde fantastiske kager med et strejf af Japan – bagt og leveret af Københavnske Andersen Bakery.

På menuen finder du også den klassiske japanske frokost: curry bread, samt små japanske snacks. Nyd dem med et koldt glas kombucha, øl eller en juice til – alle fra lokale leverandører.«

Roulade med grøn, japansk te. (Foto: Erling Madsen).
Konditorer fra japanske Andersen Bakery i Danmark viste, hvordan rouladen med grøn te bliver til. (Foto: Erling Madsen).