8. september 2022
Falster: En ny, spændende gastronomisk destination
Kærligheden til hjemøen har fået Kim Rahbek Hansen til at gøre en indsats for at få Falster på det gastronomiske danmarkskort under navnet Falsters Kyst.
Efter stor succes med Sticks & Sushi er det japanske skiftet ud med det danske. Og han har kastet sig ud i traktørstedet Pomle Nakke, Hesnæs Havn, der er spisehal, bageri og kolonial, og Kongsnæs, som lægger faciliteter til selskaber, møder og receptioner.
8. september tog DMP afsted på en busrundtur på Falster med De Grønne Busser, som førte til morgenmad på Hesnæs Havn, hvor Kim Rahbek Hansen fortalte om Falsters Kysts opstart, drømme og visioner og om planer for området og hvordan egnsudvikling kan starte på en tallerken.
Så tog Christina Birch, der er natur- & kulturformidlerdeltagerne med på en tur langs strand og skov med fortællinger. Der blev sanket urter til en pesto/urtemayo. Køkkenet lavede pesto af urterne og frokosten blev indtaget på Pomle Nakke.
Det blev også til et besøg hos bageriet med snak om det lokale mel og det gode surdejsbrød.
Eftermiddagskaffen med herlige kager sørgede DMP-medlem, konditor Torben Bang for – og han fortalte også om at flytte på landet og være kyst-konditor.
I Lammehave mødte deltagerne Mette Dahlgaard og Jakob Isling, der viste og fortalte om det grønne og markernes værdi for Falsters Kyst-køkkener.
Et rundspørge bagefter blandt deltagerne bekræftede, at der er stor interesse for ture rundt i landet, hvor der møders lokale producenter og restauratører. Og at også det netværk, der udbygges, vægtes højt.