9. juni 2024
Vejrguderne forsøgte forgæves at spænde ben for Schiøtz Prisen
Vejrguderne forsøgte forgæves at spænde ben, da DMP’s næstformand Bettina Buhl og de 3 øvrige dommere kom på en hård opgave søndag 9. juni: 5 kokke med hjælper dystede om Schiøtz Prisen på Det Fynske Dyrskue.
Fælles for alle for- og hovedretter var, at kreativiteten, tilberedningen og præsentationen var i top. Fælles var også at én af retterne skulle være vegetarisk, der skulle indgå fynsk øl, sennep og asparges, den måtte ikke bruges elektriske apparater og maden skulle tilberedes over bålgrill.
En ekstra fælles ting kom ind: Regnen og blæsten, som fik de store paraplyer over bålgrillene til at bryde sammen – men kokkene arbejdede videre, som om intet var hændt.
Vinderne blev Liva Stokkebye og Anton Kragh Frandsen, Restaurant Lyst i Vejle. De havde som de eneste valgt nakken fra gris, mens de 4 andre brugte lammeryg.
De øvrige deltagere var: Luna Byrsting og Jakob Karl Sørensen, Treetop Restauranten, Vejle, Kristoffer Madsen og Albert Friis Hjelm, Restaurant HOS, Odense, Simon Langkjær og Tobias Gorm Rasmussen, Restaurant b-spis, Næstved og Olivia Jensen og Lucaz, Støvlet Katrines Hus, Sorø.
Og udover Bettina Buhl var dommerne Michael Madsen, Restaurant Aro, Odense, kok Umut Sakarya og kok Lasse Starup Petersen.
Erling Madsen, juni 2024