9. marts 2024
DMP-medlem med til at kåre den mest kreative kage
Det store kagebord blev rullet ud lørdag 9. marts på Hotel Crowne Plaza i København: Københavns Konditorlaug inviterede for 38. gang til dysten Årets Kage med flere underkategorier. Årets sødeste konkurrence …
DMP-medlem i juryen: sådan blev det grebet an
I dommerpanelet sad Lisbeth Wassmann Hjertebjerg som repræsentant for DMP. Hun var med til at bedømme kagerne i kategorien Krea Prisen, og hun fortæller hér om, hvordan domerne gik til værks:
Krea Prisen er en pris for at for at hylle dem, der tænker lidt ud af boksen og væk fra komfortzone, men dog alligevel kan imponere
Kagerne stod klar kl. 12.00, hvor jeg skulle besigtige kagerne sammen med det hold, som bedømmer rationalitet. De skærer kagerne over, men bedømmer ikke på smag og udseende, og der måtte ikke tales sammen.
Kriterierne for at vinde
Krea Prisen går til en kage, hvor der er en historie eller en tankegang der er lidt mere crazy, når kagen betragtes. Det skulle ikke nødvendigvis være den smukkeste, men en kage der var arbejdet utraditionelt med.
Krea Prisen går ikke nødvendigvis til den, der smagte bedst (for den måtte ikke smages).
Kagen fik jeg lov til at smage efter bedømmelsen var er afleveret: Heldigvis smagte den også godt!
For mig så referer »kreativ« til evnen til at tænke originalt og generere nye idéer inden for kunst, design eller andre kreative områder. Det indebærer at tænke uden for boksen og skabe noget unikt.
Naturen et gennemgående tema
Naturen var et gennemgående tema i flere af kagerne – og det synes jeg var meget smukt og det vakte følelser.
Vinderkagen Scrat er inspireret af efteråret, og indeholdt smag af pærer, ingefær, chokolade og brunet smør. Formen vakte opsigt, da den var formet som et agern. Bag den står bagersvend Pernille Holm Andersen fra Kvickly i Kalundborg.
Du kan se mere til hendes håndværk på Instagram: @bager_holm
Erling Madsen, marts 2024