31. maj 2024

Tallerkenen rummer nøglen til at løse mange samfundsproblemer

 – Alle de store problemer i tiden ligger foran os på tallerkenen!

Sagde formanden for <madens Folkemøde, Kasper Fogh, da han åbnede den femte udgave fredag 31. maj – og han føjede til, at det bl.a. drejer sig om sundhed og bæredygtighed.

Dermed satte han også streg under, hvor vigtig maden er i alle aspekter af samfundets udvikling – ikke mindst i den grønne omstilling til mere bæredygtige fødevarer. Et tema, som i år i endnu højere grad gik igen i programmet på Engestofte Gods på Lolland.

– Der er ingen tvivl om, at den grønne omstilling stadig optager mange af os og fylder i debatten om vores madkultur. I år så vi også, at især sundhed og den vilde mad interesserer rigtig mange danskere. Jeg er glad for, at vi lykkes med at skabe et folkemøde, hvor vi kan tale om de vigtige spørgsmål på vores tallerken samtidig med, at man kan smage på en mere spændende madkultur, siger Stine Lolk, direktør i Madens Folkemøde, i en pressemeddelelse.
 
Fætter-kusinefesten
Med 9 scener og flere end 100 indslag havde de 10.000 besøgende nok at vælge mellem.

Det kan naturligvis fremføres, at det er de frelste, som møder op – eller som direktøren for Økologisk Landsforening Helle Borup Friberg kalder det: en fætter-kusinefest.

Men det behøver jo heller ikke være skidt, at en masse engagerede møder op, får impulser og indtryk af, hvor den gastronomiske verden bevæger sig hen, plejer netværk – og bagefter kan drage ud i landet som oplyste ambassadører.
 
DMP var naturligvis også med
Flere medlemmer af DMP var også med – og med risiko for at have overset nogle i det store program, så stillede Syltedronningen Helena Greyston op med hjemmelavede produkter.
Nete Plenge var på hjemmebane og præsenterede den nye bog »Vores Grønne Sydhavsøer« med præsentation af producenter på Lolland, Falster og omliggende øer.
Puk Maia Holm-Søndergaard deltog bl.a. i en debat, som samtidig blev optaget til podcast med overskriften »Hvordan skaber vi en sund og bæredygtig tallerken, hvor mine gæster også bliver mætte?«.
Og Bettina Buhl var med i en paneldebat.
Ros til arrangørerne for at have sørget for bedre mobildækning: De 2 foregående år har det knebet med at få forbindelse – og det er jo ikke mindst en skidt ting for stadeholderne, når salg i dag primært foregår elektronisk.
 
Erling Madsen, juni 2024

Bettina Buhl
Nr. 3 fra venstre Bettina Buhl i en debat. (Foto: Erling Madsen).
Nete Plenge
Nete Plenge, th. med den nye bog »Vores Grønne Sydhavsøer«, som hun har lavet sammen med fotografen Ingrid Riis Hovgaard. (Foto: Erling Madsen).
Puk Maria Holm Søndergaard
Puk Maia Holm-Søndergaard, th., deltog en paneldebat, der blev optaget til podcast. (Foto: Erling Madsen).
Syltedronningen Helena Greyston medbragte masser af smag på glas. (Foto: Erling Madsen).